sykepleie

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Høye stryktall har i årevis vært et problem i faget anatomi, fysiologi og biokjemi (personene på bildet ikke relatert til saken).
Publisert Oppdatert

Over halvparten av sykepleiestudentene som tok konteeksamen i anatomi i fysiologi og biokjemi fikk strykkarakter. 672 av de 1189 strøk, skriver Sykepleien.

Bare en av studentene som stod til eksamen, fikk toppkarakter.

— Det er ikke overraskende at strykprosenten er høy på konteeksamen, men vi er glade for at det nå er over 500 flere studenter som kan fortsette utdanningen sin, sier direktør i Nokut ( Nasjonalt organ for kvalitet i utdanniga), Kristin Vinje, til fagbladet.

På konteeksamenen som ble avholdt i mai, fikk 25 studenter karakteren B. 12 av disse tok eksamen ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), ifølge Sykepleien.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Skyhøy strykprosent har lenge vært et problem på eksamen i faget anatomi, fysiologi og biokjemi på sykepleierstudiene i Norge. Det har ført til at svært mange tar eksamen om igjen (konteeksamen).

I flere år har strykprosenten på den ordinære eksamenen i faget ligget på rundt 20 prosent nasjonalt. På konteeksamenene har situasjonen ikke vært noe bedre.

Det er samtidig store forskjeller mellom ulike læresteder. I 2021 var tallet opp i 25 prosent stryk i gjennomsnitt på ordinær eksamen. Tallene varierte mellom institusjonene fra 10 til over 50 prosent stryk.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Flere har tidligere tatt til orde for å gjøre endringer i sykepleieutdanningen, for å få ned de høye stryktallene.

I fjor gikk sykepleier og samfunnsdebattant Cathrine Krøger hardt ut i Khrono mot sykepleierutdanningene.

— Det vises lite endringsvilje i utdanningsmiljøene. Det kan virke som sykepleieutdanningen konserverer gamle løsninger på nye utfordringer. Ingen andre universitetsstudier kunne akseptert en slik situasjon, sa Krøger.

Powered by Labrador CMS