nytt om folk

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Jens Barland fortsetter i rollen som prorektor for arbeidsliv og innovsjon ved Høyskolen Kristiania.
Publisert

Jens Barland vil fortsette som prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania. Det melder høyskolen i en pressemelding mandag.

Barland har figurert i stillingen siden nyttår etter at Christen Krogh gikk til OsloMet for å bli rektor. Nå er det klart at han fortsetter i den rollen også når Trine Johansen Meza overtar som ny rektor. Høyskolens universitetsprosjekt var med å lokke han til institusjonen i utgangspunktet.

— Nå har jeg vært her i tre år og jeg har jobbet med det på forskjellige måter, og det er jo bare så inspirerende å se alt vi har fått til her, sier Barland i pressemeldingen.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Barland har 20 år fartstid i mediebransjen, blant annet som sjefredaktør og administrerende direktør i Stavanger Aftenblad. Så gikk han inn i akademia ved å ta en doktorgrad i medieinnovasjon ved Universitetet i Oslo (UiO). Siden 2012 har han jobbet ved NTNU og UiO. De tre siste årene har han jobbet ved Høyskolen Kristiania.

– Vi står i en trend der stadig flere vender tilbake til studier som voksne senere i livet. Jeg er slik selv; to bachelorgrader i 20-årene, mastergrad i 30-årene og doktorgrad i i 40-årene. Så trenden med å studere og jobbe om hverandre, den er jeg en del av selv, sier han.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Påtroppende rektor, professor Trine Johansen Meza, er fornøyd med å ha tilbudt Barland et åremål på fire år.

– Det at Barland har erfaring både fra mediebransjen og fra akademia er en stor styrke for det området han vil ha et spesielt ansvar for. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med ham i rektoratet. Av natur er han fremoverlent og har en egen driv mot nye mål, sier hun.

Nå skal han være med på jobbe med å gjøre høyskolen til et arbeidslivsuniversitet.

– Utdanning, forskning og arbeidsliv er én enhet: Jeg har jobbet i media, forsket på media, undervist i media. Så når arbeidslivskoblingen problematiseres, skjønner jeg ikke problemstillingen. Nå blir det min oppgave å overføre denne erfaringen til alle de fagområder og sektorer Kristiania er involvert med, sier Barland.

Powered by Labrador CMS