nord universitet

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Jan-Oddvar Sørnes har fått jobben med å lede arbeidet med Nesna studiested videre. Sørnes er også kjent som president i Norges Cykleforbund.
Publisert Oppdatert
Fakta

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

  • Høgskolen ble etablert som Nesna lærerskole i 1918, og feiret i 2018 sitt 100 års jubileum.
  • I 1994 hadde høgskolen 719 registrerte studenter, og på det meste i 2015 var det 1339 registrerte studenter.
  • Høgskolen hadde hovedcampus på Nesna i Helgeland (Nordland), i tillegg studiesteder i Mo i Rana (ikt-studier) og Sandnessjøen (sykepleie). De hadde også et betydelig innslag av utenlandsstudier som også ble kalt «badestudier».
  • De såkalte «badestudiene» opphørte i 2015. Dermed gikk studenttallet fra 1339 i 2015 til 453 i 2016.
  • Høgskolen fusjonerte med Nord universitet i 2016.
  • I juni 2019 ble høgskolen vedtatt nedlagt. Da var 653 studenter registrert, 418 på deltid, 185 på heltid.
  • I stortingsvalgkamp i 2021 var Nesna et symbol på distriktsutdanning og viljen til å satse på dette.
  • 13.oktober 2021 kom Hurdalsplattformen fra regjeringen der det heter at de vil gjenopprette et fullverdig høgskoletilbud på Nesna.
  • 8. november 2021 kom tilleggsproposisjonen der løftene ad Nesna er minimalisert.
  • 1. desember forteller Ola Borten Moe til Stortinget at hans løsning er ikke egen høgskole i Nesna, men at han har bedt Nord universitet gjenåpne studiestedet.
  • 29. april 2022: At det skal være utdanning i Nesna sikres gjennom en kongelig resolusjon.
  • Sommeren 2022: Det viser seg at mange av søkerne til lærerutdanningene i Nesna ikke var kvalifisert. Opptakstall for GLU 1-7 er lavt.

Professor Jan-Oddvar Sørnes er engasjert i stillingen som prosjektleder for utviklingsprosjektet på Nesna.

Sørnes, som opprinnelig er fra Brønnøysund, er professor ved Handelshøgskolen på Nord universitet. Han starter i stillingen 15. oktober, heter det i en pressemelding fra Nord universitet.

— Vi er veldig godt fornøyde med å få på plass ny dyktig prosjektleder så raskt, sier rektor Hanne Solheim Hansen i pressemeldingen.

Hun understreker at Sørnes, som leder av en av delprosjektene, har vært engasjert i utviklingsprosjektet helt fra starten av.

— Vi får også veldig god overlapping all den tid Siv Dagny Aasvik skal fortsette i prosjektet fram til desember som en ekstra ressurs når Sørnes overtar i midten av neste måned, sier rektor ved Nord universitet.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Den nye prosjektlederen har sin utdanning fra NTNU, University of Texas at Austin, Michigan State University og University of Idaho. Han har vært professor ved Handelshøgskolen Nord i Bodø siden 2015 og har hatt flere faglige bi-stillinger i inn- utland, og var i tidsrommet 1992-2000 bl.a. i rektors stab.

— Nesna-prosjektet engasjerer meg både som helgelending og som Nord-ansatt. Jeg er glad og stolt over å få ta stafettpinnen videre i prosjektet. Fram til nå har jeg ledet delprosjektet som jobber med markedsføring og kommunikasjon rundt rekruttering av studenter og fagfolk til Nesna, sier Jan-Oddvar Sørnes, til nord.no.

Linda Eide sa farvel til et normalt liv.

Sørnes har blant annet vært leder for internasjonalt kontor, og har hatt oppgaver innen etter-og videreutdanning og e-læring. Han satt som ansattrepresentant i styret for Universitetet i Nordland i perioden 2011-2015. I tillegg er han er en aktiv forfatter, og har veiledet godt over hundre bachelor- og masteroppgaver og doktoravhandlinger, heter det i pressemeldingen.

Sørnes har god tro på at utviklingsprosjektet, som skal leveres til rektor ved Nord universitet i mai 2023, vil komme opp med interessante løsninger.

— Jeg har fulgt prosjektet helt siden oppstarten og vet at det jobbes godt i flere av delprosjektene og jeg gleder meg til å lede prosjektet som har som hovedoppgave å bidra til et bærekraftig og attraktivt studiested, sier Jan-Oddvar Sørnes.

Powered by Labrador CMS